Jesenovanje čete Zmajeva kri

Jesenovanje čete zmajeva kri, 9.-10.11.2012

Z vlakom smo se odpeljali v Radeče. Bilo nas je 16. Od železniške postaje smo hodili do župnišča. Odložili smo nahrbtnike in se do večerje zabavali. Igrali smo se morilca in resnica ali dolžnost, peli, plesali, itd.. Po večerji smo imeli svet čete, kjer so bili imenovani vodniki, izvedeli pa smo tudi v katerem vodu smo. Sledil je krst novincev. Z novinci smo se do roba glavne ceste,  kjer so morali zaplesati na pesem Gangnam style. Nekaj časa smo ostali tam in vsi skupaj plesali na Gangnam style, YMCA, Ai se eu te pego … Po plesih smo odšli nazaj v župnišče, kjer so novinci popili čarobni napitek (vročo čokolado z veliko cimeta). Letos smo bili malo bolj usmiljeni do njih.

Počasi je prišel čas za spanje. Ko so voditelji odšli ven, smo se pogovarjali o različnih temah. Bili smo tako glasni, da je prišla Lucija, a ko je odšla smo spet začeli klepetati. Nov dan smo začeli z jutranjo molitvijo in telovadbo. Po zajtrku pa so sledile Bi-Pi-jeve igre. Vodniki so izdelali zemljevide za člane svoje skupine. Tisti, ki je z zakladom prišel prvi na cilj je zmagal. Nato je sledil še roverček.

Za kosilo smo imeli makarone s tuno. Po kosilu smo vse spakirali v nahrbtnike ter pomedli sobo v kateri smo spali. Skupaj smo zapeli še nekaj pesmi. Nato smo se odpravilo na lovljenje in iskanje naših tehničnih ter voditeljic po Radečah. Ko smo bolj ali manj uspešno skoraj vse polovili, smo se zopet zbrali ter počasi zaključili naše jesenovanje. Sledila je le še pot do doma.