LMB v Zagorski dolini

Kot vsako leto, smo tudi letos zagorski skavti prinesli Luč miru iz Betlehema v našo dolino in jo delili z drugimi.

Letošnjo Luč miru iz Betlehema so trije klanovci - Monika, Kristjan in Patricija - odšli sejet slovensko delegacijo sprejeti že na Dunaj.

Vseesno smo se odločili, da se voditelji, četa in klan odpravimo tudi na regijski sprejem v Ljubljano, od koder smo nato lučko ponesli v naše domove. Nato smo jo teden dni skrbno čuvali, da plamen ni ugasnil in jo slovesno prinesli v zagorsko župnijo v petek, 21. 12. 2012. Da je bila maša še slovesnejša, smo pripravili uvode in zapeli ob spremljavi klavirja, kitare, violine, flavte in bobnov. Hvala članom pevskega zbora Lastovke, ki so nam priskočili na pomoč, da je bilo petje bolj ubrano in slišno.

LMB smo v petek ponesli tudi v nekaj ustanov in v  vseh so nas prav toplo sprejeli. Odšli smo v VDC Zagorje, plamen Luči miru iz Betlehema ponesli v Mladinski center Zagorje, prijazno pa nas je sprejel tudi zagorski župan Matjaž Švagan. Upamo, da bomo z njimi še naprej uspešno hodili z roko v roki in da bomo k sodelovanju privabili še kakšno društvo, skupino, organizacijo.

Pot je LMB nadaljevala v Božičnem mestu, kjer smo jo skavti v sodelovanju s taborniki predstavili vsem občanom in jo razdelili med obiskovalce.

V soboto in nedeljo smo Luč miru iz Betlehema širili in širili. Ponesli smo jo v številne župnije naše dekanije z upanjem, da se bodo vsi, ki so prejeli plamen, odslej še bolj trudili stopati z roko v roki.

V nedeljo popoldan pa smo za zaključek skavti s svojimi družinami in prijatelji LMB ponesli še na Čemšeniško planino, kjer nas je Gospod pozdravil s čudovitim sončnim zahodom, oskrbniki koče pa s toplim sprejemom. V dolino smo se podali v soju bakel, na cilju pa obljubili, da se drugo leto zopet zberemo in plamen zopet ponesemo na vrh.

Galerija slik