Zimovanje volčičev in volkuljic v Preboldu

Na tem zimovanju smo spoznali Petra Pana in njegove prijatelje. Ko smo prispeli, smo odložili nahrbtnike in srečali nekaj volčičev iz stega Zeleno - zlatih kobulic. Odšli smo v zgornje nadstropje in se razporedili po sobah. Fantje so se zabavali s trkanjem na vrata dekliške sobe. Nato smo si ogledali novo »džunglo«. Za večerjo smo jedli ocvrte kruhove rezine. Po večerji so nas voditelji povabili v skavtsko sobo, kjer smo se posedli v krog. Razložili so nam, da bosta skozi celo zimovanje potekali dve tekmovanji, in sicer: točkovanje pridnosti in igra objemanja. V postelje se nismo odpravili ravno zgodaj…

V soboto zjutraj so nas voditelji prebudili s pesmijo. Zaspano smo si umili zobe in odšli na jutranjo telovadbo. Matjaž nam je pokazal svoj plen - doma narejeno blazinico. Ker so bili voditelji nad njegovim plenom navdušeni, smo blazinice izdelali še ostali volčiči. Celo dopoldne smo pridno šivali.

Za kosilo so nam postregli s špageti. Popoldne smo se odpravili ven. Tam so nas seznanili s pravili velike igre. Morali smo rešiti Vendi – prijateljico Petra Pana. Pri tem so nas ovirali gusarji. Zmagala je modra gruča. Kasneje smo pripravljali program za zabavni večer. Po večerji smo se odpravili v skavtsko sobo. Zabavni večer ni potekal čisto po načrtih: dva volčiča sta pozabila svoje besedilo, skeč o ZSKSS ni ustrezal naslovu, lutkovna predstava je bila res doooolga... Tudi voditelji so nam pripravili presenečenje: ogledali smo si film o Petru Panu.

Po nedeljskem zajtrku smo odšli k maši. Gospod župnik nas je med oznanili prijazno pozdravil. Po maši smo se lotili pospravljanja in pakiranja. Ob zaključku zimovanja so voditelji razglasili zmagovalce dveh iger. V pridnosti je zmagala zelena gruča, v igri objemanja pa Nika, Tomaž, Matija in Peter Pan.

Domov smo odšli polni skavtskega duha in lepih spominov.

 

Eva

Galerija slik