Zimska klasika na Gorici

 

V soboto 19.1.2013 smo se na srečanju Narobe klana uvrnk zbrali Gregor, Gal, Kristjan, Izak, Klara in seveda naša voditelja Tadej in Katarina. Namenov srečanja je bilo več, med njimi tudi to, da smo skupaj na zemljevid Slovenije nalepili rutke stegov iz celotne naše domovine. Kasneje smo obnovili znanje klanovske molitve in bili s strani svetopisemskega odlomka, ki ga je prebral Tadej, pozvani da smo si med slikami izbrali eno, ki nas je spominjala na otroške čase. Tako se je vsak izmed nas spomnil otroških igrivih dni. Da pa bi bilo srečanje popolno je vsak izmed nas s seboj prinesel lopatko, bob ali kaj podobnega za sankanje po snegu. Namen našega srečanja je bil popolnoma jasen - otroška zabava na snegu oziroma "lopatkanje". Odpravili smo se na bližnji hrib nad pokopališčem - Gorico, kjer smo se z vso radostjo spuščali po zasneženem klančku. Ker pa to seveda ni bilo dovolj zabavno, smo se odločili, da se bomo pomerili v tekmovanju med količki z lopatkami. Na začetku smo postavili količke in že se je začela prva serija. Žal na tekmi ni nastopil Gregor, ker si je malo prej prebil ustnico. V prvi seriji so se po progi spustili Kristjan, Gal, Tadej, Izak, Katarina in Klara. Izid po prvi seriji pa je bil sledeč:
6. mesto: Izak - 36:34
5. mesto: Katarina - 16:15
4. mesto: Klara - 12:71
3. mesto: Kristjan - 10:87
2. mesto: Tadej - 06:54
1. mesto: Gal - 06:43
V prvi seriji je imel največ težav Izak, ki je grdo zgrešil kar dvoje vrat, kar je prineslo kar nekaj pribitka, z najbolj drzno vožnjo pa se je izkazal Gal, ki je le za nekaj tisočink sekunde vodil pred Tadejem. Tako so se na drugo vožnjo kvalificirali prvi štirje: Klara, Kristjan, Tadej in Gal.Kot prva je Klara prikazala zalo dobro vožnjo, le nekaj stotink počasnejši je bil Kristjan, ko pa se je na progo podal Tadej je s svojo drugo vožnjo postavil tudi rekord proge 05:54, tako smo vsi nestrpno pričakovali le še spust prvega po prvi seriji in sicer Gala. V zgornjem delu proge se je odlično zoperstavil že načeti sneženo-travnati površini, a kaj ko pa so bila za zmago kriva tretja vrata, ki jih je Gal žal zbil in tako zaostal za Tadejem.Časi druge serije so bili sledeči:
4. mesto: Gal - 11:44
3. mesto: Kristjan - 07:49
2. mesto: Klara - 07:28
1. mesto: Tadej - 05:54
Torej, če potegnemo črto pod celotno tekmo je vrstni red sledeči (seštevek obeh serij):
6. mesto: Izak - 36:34
5. mesto: Katarina - 16:15
4. mesto: Klara - 19:99
3. mesto: Kristjan - 18:36
2. mesto: Gal - 17:87
1. mesto: Tadej - 12:08
Nagrade pa so sledeče: Zadnje trije uvrščeni naredijo obroček za na rutko prvim trem, poleg tega vsak prinese ne naslednje srečanje en piškot zavit v alufolijo za zmagovalca Tadeja, kdor pa se je uvrstil na tretje mesto pa ima tudi čast napisati ta članek:)
Bakreni Orel

 

Galerija slik