Na taboru s Kekcem

Na tem poletnem taboru  veje VV smo spoznali Kekca in njegove prijatelje. Ko smo prispeli, smo odložili nahrbtnike, ter se srečali s tamkajšnjim  duhovnikom. Ogledali smo si hišo, v kateri smo preživeli 6 fantastičnih dni, potem smo se razporedili po sobah. Dekleta smo odšle v manjšo, ker smo bile le 4 in 3 voditeljice, fantje pa so odšli v  večjo sobo ker jih je bilo 10, v petek pozno zvečer pa je prišel še 1 voditelj. Nato je sledila težko zaslužena malica. Voditeljice so nam povedale, da je tematika tega tabora Kekec!

Fante je poleg Kekca najbolj zanimal nogomet. In ker smo skavti iznajdljivi, smo gole sestavili kar sami.

Vsak dan je bil nekaj posebnega. Veliko smo doživeli, prepevali, hodili naokrog, raziskovali, igrali nogomet, gledali predstave, imeli zabavne večere,…

Najlepše pa je bilo, ko smo se v petek odšli kopati  v Klevevško Toplico – to je hipotermalni izvir. Tam smo se zelo zabavali, voda je bila prijetno topla, tako da smo v kopanju uživali vsi, tudi voditeljice. Našli pa smo tudi tobogan. Malo so nam sicer ponagajale ose, a ni bilo prehudo.

Teden dni skavtskega druženja je minil čisto prehitro in že so po nas prišli starši, katerim smo zaupali skoraj vsa naša doživetja.

Mi pa se že veselimo našega naslednjega tabora.

 

Nika Bajda