Preganjali smo zimo ...

 

V soboto 9. Februarja je bila leto pustna sobota, kar pa pomeni tudi mnogo pustnih festivalov in zabav. Enega izmed teh festivalov smo se udeležili tudi zagorski klanovci. To je dobrodelni pustni festival radia Ognjišče- PUSTNA SOBOTNA ISKRICA.

Zato smo se že dan prej zbrali pri voditeljici klana Katarini doma in si izdelali skupinsko pustno masko. Vsak si je izdelal čebelji kostum, s skupnimi močmi pa nam je uspelo narediti tudi kostum čebelnjaka. Dogovorili smo se, da se naslednji dan zberemo malo pa deseti uri in skupaj odbrenčimo v Zavod sv. Stanislava.

Tako smo se v soboto zjutraj na železniški postaji zbrali Katarina, Klara,Kristjan , Nataša, Regina in Sara.  Vseh pet čebel in čmrlj smo se usedli na vlak in skupaj odbrenčali proti Ljubljani. Na poti se nam je pridružil tudi naš čebelnjak- čebelar Tadej.  Vsi skupaj smo nato odšli proti prizorišču prireditve.

Ko smo prispeli tja je bilo tam že nemalo čudovitih maškar. Kmalu pa sta nas začela zabavati tudi kvintet Dori in  čarodej Toni. Po nekaj odplesanih pesmih in nekaj čarovnijah pa se je začelo tudi tekmovanje za najboljšo masko v treh kategorijah; posamezna maska, družinska maska in skupinska maska. Vsaka kategorija je imela svoj ples po celi dvorani, kar pa je opazovala posebna pustna žirija, ki je na koncu izbrala zmagovalno masko vsake kategorije.

Tudi čebele in čebelnjak smo se udeležili plesa svoje kategorije in na koncu popolnoma nepričakovano slavili drugo mesto med skupinskimi maskami. To drugo mesto pa seveda ni ostalo nenagrajeno. Prejeli smo vstopnice za celodnevno kopanje v termah Snovik, česar smo se seveda zelo razveselili.

Ko je bilo prireditve konec smo se vsi veseli po zasneženi Ljubljani vrnili na železniško postajo in od tam domov. Na poti proti domu pa smo že zbirali ideje v kaj bi se lahko našemili drugo leto in zagotovo zmagali. ;)

 

Zavzeta miška   

Galerija slik