Tkali smo vezi

Zvedeli smo, da gremo na tabor skupaj s četo iz stega Dol-Dolsko1. Seveda nas je večina prvič slišala za ta steg. Ko smo dekleta zvedele, da ima njihova četa 2 voda fantov smo takoj vedele, da se bo kaj spletlo. V soboto, 27.7.2013 zjutraj smo se odpravili v vas Kred, ki leži blizu Kobarida. Po 2 urah vožnje po normalni cesti in 1 uri vožnje po samih ovinkih smo prispeli v Kred pri Kobaridu.

Po 10 minutah hoje smo prišli na taborni prostor. Če si predstavljaš, to je velik štirikotne oblike velik travnik iz ene strani obdan z 1m širokim pasom dreves in takoj za njimi je makadamska cesta, ki vodi do kampa v Podbeli in seveda do Nadiže-hudournika v katerem smo se ohlajali, na drugi strani je zaraščen kanal in iz ostalih dveh strani je obdan z gozdom.

Najprej smo postavili šotore. Vsak vod svoj šotor. Le Volkovi (Dol-Dolsko) in Orli (Zagorje) so si ga delili. Ko smo s šotori končali, smo se lotili gradnje zgradb. Vhodna zgradba, oglasna deska, kuhinje, jambor, členar, sušilnica, ognjišče, odbojkarsko igrišče (vsega nismo končali prvi dan).

Kaj pa WC? Hohoho! Imeli smo prenosna stranišča, po domače Dixije.

Prvi dan še ni bilo veliko časa za opazovanje fantov. Med kosilom smo se predstavili le poimensko. Ni bil pravi dan za vspostavljanje stikov.

Bila je nedelja in z njo tudi nova ''zgradba'' na vidiku-oltar za župnika Janeza Mraka iz Kisovca.

Bili smo... Izvirni. Ja izvirni. Naredili smo ogromen 2m visok trinožnik, vmes navezali palice in čira-čara imeli smo oltar. (ki na žal ni ostal nedotaknjen do naslednje nedelje)

Prišel je mrak in dolga noč in z njo tudi kraja zastave. Napadalci so bili Dol-Dolčani kajpak.

Mrak je odšel in prišlo je sonce ter z njim odkupnine.

Kopanje v Nadiži je res bilo fantastično. Voda je topla, a hkrati dovolj hladna da se super ohladiš.

Da ne bom dolgovezila... V torek je bil dan nas-vodnikov! Imeli smo se enkratno. Izmislili smo si desetke (vodnik se za brez veze odločimo da vsi izvidniki in vodnice naredimo 10 sklec usklajeno) zgradili pa smo tudi spravljalnico za drva.

Med taborom so nam še kradli skavti iz Bovca (3 ulovljeni), Slovenskih Konjic (ukradli 5 vodovih, 1 ulovljen; na spletni strani lahko najdete tudi poročila nočnih straž), Cerknega in iz Brezovice (2 ulovljena).

Pri Brezovici se ustavimo. Stražo za noč 2–3.8.2013 smo izbirali sami. Do te noči smo se seveda že zelo dobro spoznali in tudi že malo flirtali. Nekateri. To noč smo stražili tisti, ki smo si bili hm... všeč. Prvo stražo se je slišalo cmok cmok, druga straža je delala obhode po taboru z roko v roki itd..

Zjutraj smo vsi, ki nismo bili intervencija, samo buljili, ko smo slišali kaj se je zgodilo.

BREZUCA J PRŠLA! (4 odrasli izkušeni fantje)

In kaj so odnesli? Nič. Mi pa smo imeli dve njihovi rutki.

Kako? Zakaj? Res? A prav slišim? Ne verjamem.

Naš tabor se je končal. In z njim tudi večeri ob ognju, prehranjevanje z napol srovimi makaroni in seveda uporabljanje Dixijev.

Pri zaključni maši je Matej vodnik risov izrekel prošnjo naj te prijateljske vezi ostanejo večno. Veste kaj? Za enkrat se še kar dobr držijo.

 

Ana Špajzer, Prijetna Žabca

O taboru so nam povedali...

Poletni tabor mi je bila velika izkušnja, ker sem prvič 9 dni preživela v naravi in ker smo si morali sami kuhati. Všeč mi je bil zabavni večer, ko smo se igrali igre in prepevali vse do pozne noči ter gledali zvezdnato nebo polnih utrinkov. Na tem taboru sem spoznala tudi dobre prijatelje in se marsikaj naučila in vam zagotavljam, da ta tabor ne bo zadnji.

Andreja M.

 

Meni osebno je bil prvi tabor zelo več. Veliko sem se naučila in bom z veseljem uporabljala to znanje. Zelo je bil poučen, zabaven, pa še kej bi se lahko našlo... Ker mi je bil zelo všeč, bi ga lahko še ponovili.

Kaja M.

 

Na tem taboru mi j bilo zelo zabavno. Naučila sem se postaviti šotor in ogenj. Spoznala sem tudi nove prijatelje.

Bernarda P.

 

Poletni tabor je bila zame velika izkušnja. Spravili so me nazaj v formo, zbližala sem se s prijatelji in tudi nahodila sem se veliko To je bil najboljši dogodek poletja in drugo leto ga zagotovo ne zamudim.

Sara P.

 

Na taboru v Kredu je bilo zakon, najboljše, zabavno, noro, pustolovsko in še bi lahko naštevala. Naučila sem se stvari, ki se jih čez leto na srečanjih še nisem ter si pridobila malo izkušenj. Spoznala sem nove prijatelje in voditelje iz čete Dol-Dolsko 1.

Zala K.

 

To je bil tabor, ko sta skupaj preživeli teden dve, skoraj sosednji, četi. To so bili dnevi vročinskih valov, ki smo jih po piratsko uspešno »krotili« s pomočjo Nadiže . To so bile noči s tabornimi ognji in nebom polnim zvezd. To so bili trenutki smeha, blata, nočnega straženja zastav, ležanja v »šlaufih«, razigranosti in spletanja novih prijateljstev.

Katarina G.

Galerija slik