Obisk osnovne šole

Takole je svoje vtise o sodelovanju OŠ z zagorskimi skavti zapisala ene izmed učiteljic.

Utrinki s tabora za vedoželjne

 V ponedeljek, 29. oktobra, smo se prebudili v zasneženem jutru. Na Kleku smo organizirali tabor za vedoželjne z OŠ Ivana Cankarja Trbovlje. Kljub zasneženim potem, podrtim drevesom je na Klek  prišlo kar nekaj učencev. Da bi jim približali življenje v naravi, smo povabili predstavnike skavtov iz Zagorja. Naučili bi se pripraviti ogenj v naravi ob upoštevanju požarne varnosti in mogoče tudi kaj skuhati. Okolico Kleka bi raziskovali na orientacijskem pohodu.

Učenci vedoželjni, skavti z ogromno znanja, le vreme nam je prekrižalo plane. Vendar smo z dobro voljo izpeljali vse aktivnosti. Predstavniki skavtov so nam nazorno, podrobno predstavili njihovo dejavnost. Res nismo gradili tabornega ognja v naravi, podučili pa so nas o tej veščini in verjamem, da bi od zdaj naprej vsi vedeli, kako varno urediti kurišče. Učenci so jih z zanimanjem poslušali, precej spraševali in pokazali ker nekaj znanja. Da ne bi samo govorili, smo po praktičnih vajah  o merjenju in      razlagi orientacije odšli na orientacijski pohod. Tudi tu je bilo potrebno kar precej prilagajanja, saj se je prav pred skavtoma odlomila zasnežena veja, ko sta pripravljala pohod. Iznajdljivi kot so, so kaj hitro našli drugo traso. Tako iznajdljivi pa niso bili naši učenci in če ne bi imeli voditeljev bi  marsikatero dvojica iskali po Kleku. Vsi smo se varno vrnili v prostore kulturnega društva in se nekako težko poslovili od skavtov. Želeli bi, da bi se z njimi še večkrat srečali in bi nam pomagali razširjati obzorje.

 Bilo je lepo.                                                  

 Trbovlje, 6. 11. 2012                                                                      Rajšek Jerica

 

In tudi mi smo veseli, da smo lahko sodelovali. Pa upamo,da bo do sodelovanja prišlo še kdaj, saj smo vedno pripravljeni.