Zimovanje klana

ZIMOVANJE KLANA    

 

Od 15. do 17.02. 2013 je potekalo zimovanje klana Zagorja1, ki smo se ga udeležili : voditelja Katarina in Tadej ter klanovci Gregor, Nataša, Regina in Monika. Zimovanje je potekalo v kraju Homec. Do tja smo prišli z vlakom. Hiša kjer smo bivali je bila na hribu, kjer je bila tudi cerkev. Do tja smo hodili peš s postaje.

Do spanja je bilo še daleč, zato smo pričeli s tematiko večera, ki se je imenovala Svet Narnije. Pogledali smo si omenjeni film, ampak samo prvih 20 minut. Po ogledu sta nas voditelja razdelila v  dvojice Monika-Regina , Gregor-Nataša. Zakaj v dvojice? Ker sta morali Monika in Regina napisat argumente, ki bi dokazovali, da Narnija ne obstaja in obratno. Sledila je večerja, kuhali pa smo mlečni riž. Po večerji smo imeli še križev pot, ker je bil čas posta. Jaz in Tadej sva še prej poiskala prostor za wc in ga uredila, ker v hiši ni bilo vode oz. stranišča. Sledili so še družabni večer in spanje.

Sobotno jutro nas je pričakalo s svežim čajem in zajtrk, ki sta ga pripravili Monika in Regina. Po obedu smo imeli zbor zunaj in zmoli našo molitev in imeli telovadbo. Na soboto smo šli spoznavati okolico do Volčjega Potoka in tamkajšnje cerkve. Med hojo smo se pogovarjali, temo so določala vprašanja na listkih, ki jih je pripravila Katarina. Na njih je bilo npr. rad/a imam?. Sledil je postanek na ovinku kjer je vsak dobil zemljevid in list ki si ga je vsak prebral. Po zemljevidu smo morali priti do cerkve, vmes pa smo srečali voditelja, ki sta nam dala napotke oz. nove liste. Ko je vsak sam prišel do cerkve smo delili svoja razmišljanja. Nazaj smo se vračali ob prepevanjem pesmi in nabiranju lesa za ogenj, ker smo si naredili kosilo na prostem. Pri pripravi kosila nas je obiskal nepričakovan gost - bil je pes in to velik. Lastnika je prišel kakšno minuto za njim. Mi smo pred psom čuvali naše kosilo, ki se je že kuhalo. Po kosilu je sledil pohod do hiše kjer smo bivali. Skuhali smo si čaj, pogledali del filma, nato pa razpravljalji kam bi šli na poletni tabor in kako. Ko je bil že večer smo si naredli večerjo, pred tem pa še imeli kviz o državah, ki naj bi jih obiskali na poletnem taboru. Po večerji smo si do konca ogledali film in odšli spat.

Na nedeljsko jutro sem prvi vstal, ostalih nisem budil in sem jim privoščil nedeljski spanec. Pripravil sem zajtrk in skuhal čaj. Ko so se ostali zbudili, smo pozajtrkovali in šli ven na jutranjo telovadbo.  Sledil je tek okoli cerkve, nato pa priprave na sveto mašo , ki jo je imel kar naš kaplan Jani. Po maši smo se pogovarjali ob čaju in škrincah. Čas je tekel in prišel tudi čas za slovo od zimovanja. Jaz sem šel z avtobusom domov ostali pa z avtomobilom.

To je bilo nepozabno zimovanje kot vsak skavtski tabor.

 

G. M.